UPDATE! Uw partner mag weer mee naar het echo-onderzoek

UPDATE over de maatregelen bij EVA met betrekking tot het Coronavirus:

UW PARTNER MAG VANAF 11 MEI WEER MEE NAAR HET ECHO-ONDERZOEK.

Beste zwangere en partner,

Het Verloskundig Centrum Achterhoek EVA neemt de volgende extra maatregelen in verband met het Coronavirus:

• Heeft u koorts (38 graden of hoger), keelpijn, hoest u, bent u benauwd of heeft u verkoudheidsklachten? Of bent u, uw partner of een ander gezinslid positief getest op het coronavirus? Neem telefonisch contact op om uw afspraak te verzetten. Wij zijn elke werkdag bereikbaar op 0543-520820 van 8.30 tot 13.00 uur. U kunt ook mailen naar info@vca-eva.nl.

 • De 20 weken-echo wordt op of vóór 19 weken ingepland. Als u de afspraak afzegt in verband met bovenstaande klachten zullen wij er voor zorgen dat het onderzoek verricht kan worden vóór 21 weken. 
 

• Alle afspraken worden tot en met juni alleen op locatie Doetinchem uitgevoerd, vanaf juli ook weer in Winterswijk.

• Uw partner mag mee naar het echo-onderzoek, op voorwaarde dat hij/zij geen van de bovengenoemde klachten heeft.

• Als u liever alleen komt of uw partner kan door omstandigheden niet meekomen  dan is het voorlopig nog toegestaan om te facetimen, skypen of gebruik te maken van een andere manier van beeldbellen. Echter, het is niet bewezen dat dit veilig is wat betreft privacy. Als u hiervan toch gebruik wilt maken dient u het toestemmingsformulier ondertekend mee te nemen naar het onderzoek. U vindt dit toestemmingsformulier als bijlage in de mail die u een dag van te voren krijgt. 

• Als gevolg van de wet AVG is het niet toegestaan het hele onderzoek te filmen.

• Bij binnenkomst wassen u en uw partner de handen minimaal 20 seconden met water en zeep. Als de echoscopist u binnenroept in de echokamer volgt u haar instructies op.

• Verder vragen wij u de gebruikelijke adviezen in acht te nemen: regelmatig handen wassen, geen handen schudden, hoesten en niezen in uw elleboog, papieren zakdoekjes gebruiken.