Home › Voorlichtingsavond

Voorbereiding op de bevalling

Voorlichtingsavonden over de bevalling

Het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) De Slinge en het VSV Oost Achterhoek organiseren voorlichtingsavonden over de bevalling. Tijdens deze voorlichtingsavonden willen we u informeren over het normale verloop van een bevalling en over situaties waarin het anders loopt. Het kraambed en de periode daarna komen uiteraard ook aan bod.

Het VSV Oost Achterhoek (regio Streekziekenhuis Koningin Beatrix) organiseert op vier verschillende lokaties voorlichtingsavonden (Aalten, Borculo, Lichtenvoorde en Winterswijk). Op 7 september in Lichtenvoorde, op 27 september in Borculo en op 23 november in Winterswijk. Vraag uw verloskundige hoe hiervoor aan te melden. De voorlichtingsavond begint om 19.30 uur en duurt ongeveer 2 uur. 

Voor online informatie over de bevalling verwijzen we naar de de website van VSV Achterhoek Oost: www.vsv-achterhoek.nl/voorlichtingsavonden/voorlichtingsavond

Het VSV De Slinge (regio Slingeland Ziekenhuis) organiseert elke 2e dinsdag van de maand een voorlichtingsavond over de bevalling en een rondleiding op de verloskamers. Aanvang 19.30 uur. Plaats: Auditorium van het Slingeland Ziekenhuis of online via Zoom. Als u 28+ weken zwanger bent kunt u zich per mail opgeven: secretariaat.b2@slingeland.nl

 

Voorlichting over borstvoeding

Lactatiekundige Mies Olde Olthof verzorgt voor de verloskundigenpraktijken online voorlichting over borstvoeding. Op haar website www.lactatiekundigemies.nl leest u meer en kunt u zich opgeven.

De voorlichting over borstvoeding door het SKB is ook online. Voor deze online voorlichting kunt u zich hieronder inschrijven. U ontvangt die dag per mail een link om de voorlichting te kunnen bekijken. Deze link is een week beschikbaar.