Home › Voorlichtingsavond

Voorbereiding op de bevalling

Voorlichtingsavonden over de bevalling

Het Verloskundig Samenwerkingsverband (VSV) De Slinge en het VSV Oost Achterhoek organiseren voorlichtingsavonden over de bevalling. Tijdens deze voorlichtingsavonden willen we u informeren over het normale verloop van een bevalling en over situaties waarin het anders loopt. Het kraambed en de periode daarna komen uiteraard ook aan bod. 

De voorlichtingsavonden in Doetinchem (VSV De Slinge) zijn elke eerste dinsdag van de maand. U kunt zich hiervoor opgeven bij het secretariaat Verloskunde Slingeland Ziekenhuis: 0314-329281 (9.00-12.00 uur). 

Het VSV Oost Achterhoek (regio Streekziekenhuis Koningin Beatrix) organiseert op vier verschillende lokaties voorlichtingsavonden (Aalten, Borculo, Lichtenvoorde en Winterswijk). Hiervoor kunt u zich opgeven via het aanmeldformuilier op deze website. De voorlichtingsavond begint om 19.30 uur en duurt ongeveer 2 uur. Tijdens de pauze is er gelegenheid voor een kopje koffie of thee. 

Rondleidingen kraamsuites SKB

Benieuwd naar de kraamsuites van het SKB? 1 x per maand is er een rondleiding. U kunt zich inschrijven voor de rondleiding om 19.30 uur of voor de rondleiding om 20.15 uur. Deze rondleidingen beginnen op de poli vrouw-kind (route 4.7) en duren ongeveer een half uur. U kunt zich via deze website hiervoor aanmelden. 

 

Voorlichtingsavonden over borstvoeding

Er zijn verschillende mogelijkheden voor een voorlichtingsbijeenkomst over borstvoeding.

* Bij de verschillende verloskundigenpraktijken worden informatiebijeenkomsten georganiseerd.

Verdere informatie via bovenstaande websites of via je eigen verloskundige.

* Het SKB organiseert ook informatieavonden over borstvoeding. Aanvang 19.30 uur. Aanmelding via deze website. 

 IN VERBAND MET DE SITUATIE OMTRENT HET CORONAVIRUS ZIJN ER TOT NADER ORDER GEEN VOORLICHTINGSAVONDEN OVER DE BEVALLING VAN HET VSV ACHTERHOEK. OOK ZIJN ER GEEN VOORLICHTINGSAVONDEN OVER BORSTVOEDING VAN HET SKB EN GEEN RONDLEIDINGEN KRAAMSUITES VAN HET SKB.  Omdat het nog niet bekend is wanneer de voorlichtingsavonden weer gaan starten is tot nader order de mogelijkheid om in te schrijven gesloten. *

Aalten (Locatie: Praktijk Zelf-ver-standig, Polstraat 1A, 7121 DH Aalten)

Borculo (Locatie: Daltonschool Sint Joris, Hoflaan 4)

Lichtenvoorde (Locatie: Kinderdagverblijf De Banjers, Hof van Flierbeek 49; achter basisschool St Joris, Waterhoen 1)

Winterswijk (Locatie: SKB, Beatrixpark 1)

Winterswijk (Locatie SKB, Beatrixpark 1, Rondleiding)

Winterswijk (Locatie SKB, Beatrixpark 1, Borstvoeding)